فرآیند خدمات خمکاری ورق فلزی
فرآیند خدمات خمکاری ورق فلزی مسیری بسیار مهم و اساسی در تولیدات است. در این فرآیند ورق فلزی پس از دریافت برش های لازم وارد این مرحله شده و بدون شکست موضعی عملیات خمکاری بر روی آن انجام می شود. در خدمات خمکاری ورق، شکل قطعه مورد نظر نهایی می شود.
خدمات خمکاری ورق با استفاده از دستگاه های CNC صورت می گیرد. این دستگاه ها توسط یک اپراتور کنترل می شوند و با استفاده از کامپیوتری که در دستگاه تعبیه شده، طرح و دستور مورد نظر به آن داده می شود. این دستگاه ها توانایی انجام خدمات خمکاری ورق بر روی تمامی فلزات را دارند و قادر به فرم دهی آن ها می باشند.
خدمات خمکاری ورق با توجه به ابعاد قطعه و ضخامت آن ها انجام می شود که قادر به تولید این قطعات در حجم بالا است. با توجه به پیشرفت تکنولوژی و ارتقاء سیستم های کامپیوتری در این دستگاه ها شاهد ارائه کیفیت بالا در حین سرعت عمل هستیم.
خدمات خمکاری ورق فلزی یکی از فرآیندهای بسیار پرکاربرد در مسیر تولیدات در صنایع مختلف است. نکته بسیار مهم در این عملیات توجه به خواص مواد است، که باید طبق آن روش مناسبی انتخاب کرد. هنگام انجام فرآیند خمکاری در فلزات، ایجاد کشش و فشار برای رسیدن به فرم مورد نظر اتفاق می افتد.
توجه داشته باشید که طی این عملیات به هیچ عنوان ضخامت ورق فلزی تغییر نخواهد کرد و تنها در پاره ای از موارد ممکن است در اثر کشش و یا فشار ضخامت قسمتی از ورق فلزی تغییر کند.
انواع روش های خدمات خمکاری ورق
اولین نکته ای که توجه به آن بسیار حائز اهمیت است، توجه به ابعاد و جنس مواد می باشد. قطعاتی که نیاز به خدمات خمکاری ورق دارند، عملیات بر روی آن ها به صورت یکی از روش های خمکاری گونیایی، خمکاری U شکل یا ناودانی و خمکاری V شکل انجام می شود.
برخی از فلزات باید از مواد خمکاری سرد Cold bending method استفاده کنند و در سایر موارد، خمکاری در دمای گرم Hot bending method صورت می گیرد. در این صنعت یکی از این روش ها را با توجه به جنس ورق فلزی انتخاب خواهند کرد.
اگر میزان کربن موجود در ورق فلزی بیش از 1.2 درصد باشد، قابلیت کمتری در خمکاری داشته و باید از روش گرم استفاده نمود. بیشتر فلزاتی که با استفاده از روش سرد خمکاری می شوند، ورق های غیر آهنی به جز ورق آلومینیوم و ورق روی هستند.
خدمات خمکاری ورق به روش گونیایی
در این روش که در آن خدمات خمکاری ورق ارائه می شود، به یک جفت ماتریس و سنبه نیاز داریم. برای کنترل میزان فشار وارد شده به ورق از یک فشار انداز استفاده می کنند، که نقش حمایت کننده ورق را ایفا می کند. در این صورت از شکست ورق و یا نافرم شدن قطعات، جلوگیری می شود.
خدمات خمکاری ورق به صورت V شکل
در این روش به یک جفت سنبه و ماتریس که جنس آن ها از فولاد آب دیده است، نیازمند هستیم.
سر فرو رفتگی ماتریس و سنبه به صورت V است. بر اثر فشار در این پروسه ورق فلزی مورد نظر فرم دهی می شود.
خدمات خمکاری ورق به صورت U شکل
این روش شباهتی از نظر قالب خمکاری با روش گونیایی دارد. تفاوت این دو روش در وارد آمدن فشار از دو طرف با نیرویی برابر و در خلاف جهت سنبه می باشد. در این روش می توان به طور همزمان و با دقت بالایی دو خم در ورق فلزی ایجاد کرد. این روش دارای محدودیت در باز شدن دهانه خم ایجاد شده و برگشت فنری است.
لازم به ذکر است که میزان برگشت فنری در فلزات مختلف، متفاوت است. این میزان در ورق های فولادی یک درجه، در فلزات نرم نیم درجه و در ورق های فولادی ضد زنگ سه درجه می باشد.
کاربرد خمکاری در صنعت
با توجه به پیشرفت صنایع مختلف و تولید دستگاه های غول پیکر نیاز به صنعت و خدمات خمکاری ورق بیش از پیش احساس می شود. ایجاد انحنا بر روی ورق های فلزی تولید شده، یکی از مراحل بسیار مهم و در عین حال ظریف است که اگر از کیفیت مورد نظر برخوردار نباشد، باعث ایجاد مشکلات در تولید می شود.
ایجاد خمکاری هایی به صورت ناودانی، با سطح تقاطع های متفاوت و همچنین شکل های حلقوی در صنایع مختلف بسیار پرکاربرد هستند. خمکاری فلزات در صنایع مختلف از جمله ساختمان سازی، دامداری و کشاورزی، صنعت الکترونیک، کارخانه جات، کشتی سازی، صنایع پزشکی و… مورد استفاده قرار می گیرد.
در این عمل مکانیکی به ورق های فلزی فشاری وارد می شود، تا از ناحیه مورد نظر دچار خمیدگی شوند.
با در نظر گرفتن ابعاد، جنس و ضخامت ورق مورد نظر یکی از روش های فرم دهی از جمله خمکاری مفتول، خمکاری کششی و خمکاری فرمینگ انتخاب می شود. خدمات خمکاری ورق در تولیدات باکس های فلزی بسیار پرکاربرد است، که گامی بلند در ارائه کیفیت در این زمینه برداشته است.
در خدمات خمکاری ورق به روشی در خمکاری مفتول نیازمند هستیم تا به تغییر حالت فلزی که حول یک محور و بدون هیچ تغییری در مساحت صورت می گیرد، برسیم. در این نوع خمکاری می توان به طور همزمان چندین خم را با هم انجام داد.
بنابراین روشی بسیار سریع و مقرون به صرفه می باشد. از روش خمکاری مفتول بیشتر در صنایع الکترونیکی استفاده می شود، همچنین در صنعت ساختمان سازی بسیار پرکاربرد است.
در خمکاری فرمینگ که به صورت مستقل و خطی انجام می شود، تمامی مراحل مرتب و پی در پی انجام خواهد شد. خمکاری اگر به صورت مستقل و خطی انجام نشود، با حالت کششی ایجاد خواهد شد. در این روش قسمت خارجی ورق را تحت کشش قرار می دهند و به قسمت داخلی فشار وارد می کنند.
مزایای استفاده از خمکاری با دستگاه CNC
استفاده از خدمات خمکاری ورق دارای مزیت های بسیار زیادی در صنایع پیشرفته و به روز است. یکی از این مزایا، ارائه کیفیت بالا و بدون آسیب دیدگی در قطعات تولید شده است. در این تولیدات دیگر نگران شکست قطعات و یا ایجاد لایه های نازک در خمیدگی نباشید.
با توجه به روش های ارائه شده، ورق های فلزی مطابق با فاکتورهایی از جمله ابعاد، جنس و ضخامت آن ها تحت تاثیر خمیدگی قرار خواهند گرفت. از دیگر مزایای استفاده از این روش ها سرعت در کنار کیفیت بالا است.
یکی از دغدغه های صاحبان صنایع دریافت کیفیت بالا در خدمات خمکاری ورق با توجه به مدت زمان مورد نظر است. هر چقدر میزان ارائه خدمات در کمترین زمان بالا باشد، در هزینه و وقت نیز صرفه جویی خواهد شد.
ارائه خدمات با سرعت بالا می تواند نیاز به انبار برای جای دادن سفارشات را برطرف کرده و دریافت سفارشات را به بالاترین حد ممکن برساند. شرکت خدماتی پارس پرداز با ارائه خدمات خمکاری ورق با کیفیت بالا به دنبال جلب رضایت مشتریان بوده و در وقت و هزینه شما صرفه جویی خواهد کرد.
این شرکت با بهره گیری از دستگاه های پیشرفته و اپراتورهای حرفه ای بالاترین کیفیت را در اختیار صنعتکاران قرار می دهد.
از دیگر مزایای استفاده از خدمات خمکاری ورق، پایین آوردن هزینه ها با توجه به سرعت بالا و صرفه جویی در زمان است. با توجه به نوسانات بازار فلزات شاهد ایجاد تغییرات در قیمت ها هستیم، که به همین دلیل نرخ آن را به صورت روزانه محاسبه می کنند.
همه جانبه بودن روش های مختلف خدمات خمکاری ورق با توجه به جنس و ضخامت فلزات، یکی از کاربردی ترین مزایای آن است. بنابراین می توان با یکی از روش هایی که پیش تر راجع به آنها صحبت کردیم، خدمات مورد نظر خود را دریافت کنید.
نیاز به نیروی انسانی کم و مکانیزه بودن دستگاه ها از دیگر مزایای خدمات خمکاری ورق است، که از میزان هزینه ها می کاهد.
ویژگی های ورق مناسب برای خمکاری
با استفاده از دستگاه های پیشرفته می توان تمامی ورق های فلزی را با توجه به ضخامت آن ها خمکاری کرد. با این حال ورق مورد استفاده باید از ویژگی هایی برخوردار باشد، تا بتوان با توجه به آن دستگاه و روش مورد نظر را انتخاب کرد.
این ویژگی ها به جنس ورق، ضخامت ورق، طراحی مورد نظر برای خمکاری، اندازه، ابعاد و میزان خمیدگی ورق و روش خمکاری ورق بستگی دارد.
قیمت خدمات خمکاری ورق
قیمت خدمات خمکاری با توجه به عوامل مختلف، تغییر می کند. هزینه خدمات خمکاری ورق با توجه به قیمت به روز ورق های مورد نظر در بازار دارای نوسان است. بنابراین برای دریافت قیمت دقیق باید به صورت روزانه از قیمت ها مطلع شوید. همچنین حجم کار مورد سفارش صنعتگران در تولیدات، می تواند تعیین کننده قیمت خدمات خمکاری باشد.
طرح، ابعاد و جنس ورق مورد نظر نیز از دیگر مواردی است، که تعیین کننده قیمت خدمات خمکاری ورق است.در برخی موارد طرح های مورد نظر دارای ظرافت در خمکاری و برش است، که باعث بالا رفتن قیمت تمام شده آن می شود.
اما لازم به ذکر است که با توجه به پیشرفت های شکل گرفته در دهه های اخیر و روی کار آمدن دستگاه های جدید، هزینه ها بسیار کاهش پیدا کرده است.
به این دلیل که استفاده از نیروی انسانی کم و همچنین فضای سوله ای ارزان قیمت از میزان هزینه ها کاسته است.